Dlaczego piszę bloga….

Od zawsze marzyłam, żeby zamieszkać we Włoszech. Powód? Słońce, góry, morze i…… włoska kuchnia.
Zrealizowałam moje marzenie i od października 2009 mieszkam w Lombardii,
w miejscowości o smacznej nazwie Gorgonzola.
Gotuję głównie specjalności kuchni Włoskiej.
Moje kuchenne dokonania spotkały się z uznaniem przyjaciół, i właściwie za każdym razem gdy zapraszam kogoś do mnie na kolacje czy obiad …. jestem proszona o przepis na przygotowane danie. Od teraz przepisy bedzie można znaleźć na moim blogu.
W razie potrzeby służę radą i objaśnieniami.
Smacznego
Magda

Wszytkie zdjęcia znajdujące się na blogu są mojego autorstwa.
Uprzejmie proszę nie kopiować ich bez mojej zgody.

15 odpowiedzi na „Dlaczego piszę bloga….

  1. witaminkaa pisze:

    Bardzo ci dziękuję za podlinkowanie, zrobiłaś mi dużą przyjemność, będę musiała się odwdzięczyć:) Pozdrawiam miło!
    Krysia

  2. cucinissima pisze:

    Nie ma za co. Wiesz, mam maszyne do chleba, musze bywac u specjalistow😀

  3. witaminkaa pisze:

    Ja mam rewelacyjną książkę, dzieki niej piekę brioszki i rodzina wniebowzieta. Ale wiem że nawet jesli mialabym piekarnik, to maszyna do wyrabiania ciasta jest the best!:) Nawet ciasto na pierogi wyrobiłam sobie, a co!:)

    • cucinissima pisze:

      Hmmm, to ja moze ciasto na makaron tez sproboje maszyna do chleba wyrobic. Bo ostatnio probowalam moim super wypasionym miskerem co ma wszytko robic (wiesz slub, duzo nowych sprzetow w domu) i tak sobie radzil …. albo ja mialam za malo cierpliwosci i nie dalam mu sie wykazac.

  4. cucinissima pisze:

    Nie za kazdym razem i jeszcze troszke testuje, byc moze najblziszym czasie zaprezentuje przpis ulepszony niz ten, ktory jest na blogu.
    Bede porbowala zmechanizowac i roziwjac tworzenie makaronu. Teraz w wyrabianiu ciasta czesciowo pomagam sobie mikserem (sproboje tez maszyna) a potem walkuje. Planuje dokupic do miksera przystawke, ktora robi plaskie ciasto (na lasagne lub do pokrojenia na tagliategle) i jeszcze takie ustrojstwo, z dyskami roznego ksztaltu, tak zeby robic… penne, swiederki, bucatini, slowem co zamarze. Jak juz bede szczesliwa posiadaczka tych zabawek na pewno pochwale sie makaronem na blogu.

  5. witaminkaa pisze:

    podziwiam, uwielbiam makaron!!! maszyne testuj! pomoze w wyniataniu napewno!Pozdrawiam!:)

  6. witaminkaa pisze:

    ostatnio chlebek z kawą i rodzynkami piekłam:)

  7. adria pisze:

    Mogę tylko pozazdrościć. Wczoraj wróciłam z tygodniowego pobytu w Genui. Prosta i pożywna kuchnia. Szukałam na Twoim blogu dobrego przepisu na focaccie rzecz jasna bo dzisiaj koniecznie chcę ją upiec ale nie znalazlam. Może masz jakąś propozycję, sprawdzoną?🙂 Pozdrawiam serdecznie i gratuluję wspaniałego bloga🙂

    • cucinissima pisze:

      Adria! moj przepis na foccacie: wsiadam w pociąg do Camogli, wysiadam po dwóch godzinach i idę w stronę plaży ( 5 minut na piechotę) a pod drodze foccaceria co kawałek.
      A tak serio, nie nie piekłam w domu, mój piekarnik jest jaki jest, ledow te pizzę udaje mi się dobrą uzyskać. W Ligurii tak naparwdę mało kto piecze foccacie w domu ze względu na taką dostępność pysznych foccaci w każdej piekarni.

  8. adria pisze:

    Eh, na to nie mam szans🙂 Zawalcze dzisiaj z focaccia, nawet w piekarniku mam wielki kamien szamotowy do pizzy wiec moze nie będzie tak źle🙂
    A może w takim razie masz jakiś przepis na pikantny tort?🙂 Przepisów na focaccie w necie jest mnóstwo ale na ichnie pikantne torty zupełnie nie ma😦

  9. Shell pisze:

    Super blog.Wspaniały. Ja najbardziej ze wszystkich dań pokochałam piadinę, nie znalazłam na nią tu przepisu. Kiedy przylatują do Bologna zawsze „witają mnie piadiną”. Complimenti.

  10. mammadeli pisze:

    Pyszny blog, pozdrawiam!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s