Papryka, oliwki, makaron

Kolejne danie bardzo proste w wykonaniu i nie czasochłonne. Większość tu takich jest i będzie.  Bo żeby dobrze zjeść nie zawsze trzeba inwestować wiele pracy i czasu.
Do zrobienia koniecznie w sezonie paprykowym! Wtedy gdy papryka najpiękniejsza i najsmaczniejsza.

Penne z papryką, peperoncino i oliwkami

Porcja dla 2 osób

Składniki:

200g krótkiego makaronu, ja preferuję penne
1/2 papryki czerownej
1/2 papryki  żółtej
Ząbek czosnku
Peperoncino
30 zielonych oliwek bez pestek
Oliwa z oliwek
Sól

Przygotowanie

Wytnij gniazda nasienne i białe ścianki z papryk. Paprykę pokrój w paski. Na patelnię wlej  oliwę, podsmaż ząbek czosnku, wrzuć pokrojoną paprykę i peperoncino. Smaż aż papryka bedzie miękka, ale nie przypalona. Wyjmij czosnek. Wymieszaj z makaronem ugotowanym al dente i pokrojonymi oliwkami.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Pierwsze dania i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s